EU-val och Mors Dag. På söndag smäller det!

Jaha, då var det dags för EU-val igen. Har läst på en del inför det och har förstått att man verkligen bör studera respektive parlamentarikers engagemang och drivkrafter. Kanske att detta rent av är viktigare än vilket parti eller vilken partigrupp personen tillhör. Enligt personer med insyn kan en mindre grupp med engagerade och kunniga individer få mycket bra saker att hända. Återstår då endast att lista ut vilka dessa personer är och sedan lägga sin röst där den gör störst nytta.  
 
Tycker man att miljö- och klimatfrågor är mer viktiga än någonsin är det smart att hitta en kandidat som har det i fokus. Skillnaderna i synsätt på de olika miljö- och klimatfrågorna är högst påtaglig mellan de olika personerna och partierna. Vissa är tydligt framåtlutade medan andra verkar ha fastnat i dåtid. Naturskyddsföreningen är en av de aktörer som har gjort en relevant sammanställning för att informera oss väljare om sakernas tillstånd. Läs deras rapport via länken längst ner.
 
När väl rösten är lagd kan fokus sedan läggas helt på firandet av mors dag. Uppmärksamma ALLA mödrar där ute, inklusive moder jord.
 
Till mammor i din närhet kanske ett presentkort hos Vindpinad kan vara något. Med presentkortet kan den aktuella mamman välja själv vad hon vill ha, när väl behovet finns på plats. Synnerligen bra ur hållbarhetssynpunkt. Levereras dessutom elektroniskt med blixtens hastighet. Funkar alltså även om man är sent ute eller om man inte har möjlighet att träffas i verkligheten.

Presentkort hos Vindpinad: KÖP, ELLER LÄS MER

Till sist kommer så det viktigaste. Ett konkret tips för att vara hygglig mot moder jord (och dig själv för den delen): Plogga!
 
Skulle ni mot förmodan ha missat vad denna fantastiska rörelse handlar om så klicka in er via länken nedan eller följ dem i sociala medier. Sedan är det bara att börja. Att plocka/plogga upp minst-ett-skräp-om-dagen är ett bra mindset till att börja med. När man väl har börjat går det inte att sluta och bra är väl det. Tas inte skräpet upp hamnar det ofta till slut i havet och det är ju kass. Eller hur? Heja Erik Ahlström och övriga i grundarteamet. Ni är verkligen superinspirerande.  

//Oskar 

Länk till Naturskyddsföreningens sammanställning inför EU-valet: LÄS MER
Plogga: LÄS MER
 Lämna en kommentar

Namn *

Epost *

Meddelande

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas före publisering.