juni 09, 2021 2 minuter att läsa

Summering

Pris: 500 kr för helg (fre-sön) eller 1.000 kr för vecka (mån-sön). Extra dag 350 kr.

Extra starkt självstagande kupoltält för två personer. Fungerar utmärkt för utsatta förhållanden, året runt. Hög komfort med generösa absider, högt i tak och bra ventilation. 

Detaljerna

 • Kupoltält för alla säsonger, optimerat för extra styrka i utsatta förhållanden.
 • Dörrar på motsatta sidor gör att du kan använda läsidan i blåsigt väder.
 • Högt i tak ger bekväm sitthöjd och social yta.
 • Extra långa och breda tältspikar ger fäste i besvärlig terräng.
 • Robusta detaljer som utformats för pålitlighet och hanterbarhet i kyla.
 •  

  Keb Dome 2 är ett pålitligt val med hög hanterbarhet i kyla, perfekt för avancerade vinterturer och tältning ovanför trädgränsen och ändå tillräckligt lätt för att rymmas i en vandringsryggsäck. Utmärkt ventilation och hela nätdörrar gör att det även passar för äventyr i varmare klimat. Ytter- och innertält sitter ihop för smidig uppslagning.

  Trebågskonstruktionen gör tältet självstagande och lätt att flytta runt för att hitta optimal placering. Extra stora marköglor och fästpunkter gör att du kan använda skidor eller stavar för att förankra tältet. Alla grepp och linor är dimensionerade för att kunna hanteras med tjocka vinterhandskar. Stormlinorna har invävd reflex och ytterligare reflexer vid ventiler och dörrar ger synlighet under den mörkare delen av året.

  Tältspikarna är också extra långa och breda för bra fäste i besvärlig terräng. Två rymliga absider och generös takhöjd i innertältet gör tältlivet bekvämt. Ingångar från två sidor gör att ni kan använda läsidans ingång i hårt väder. En avtagbar näthylla i innertaket och flera nätfickor ger smidig förvaring av prylar. Ventilationen är väl tilltagen och fullt justerbar med stora öppningar på olika höjd.

  Alla öppningar har finmaskigt myggnät och kan täckas med tältduk på utsidan om du tältar i snö eller sand. I varmt väder kan tältdörrarna fästas i halvöppet läge – dragkedjorna har en självlåsningsfunktion som inte pressas upp av en plötslig kastby – för extra luftflöde utan att regn tränger in i innertältet. Myggnät i yttertältsdörrarna gör att du kan arbeta i absiden utan alltför påträngande insektsbesök, något som är lika praktiskt i sommarfjäll som i tropiskt klimat.

  Yttertältet är sytt i Fjällrävens nya, högpresterande TripleRip nylonvävar. Den innovativa konstruktionen kombinerar två vävtjocklekar för optimerad styrka; 40 denier upptill med 70 deniers förstärkningar nertill där slitaget från terrängen är som högst. Precis som alla Fjällrävens tält är Keb Dome 2 tillverkat helt utan PVC-plast och giftiga flamskyddsmedel, och impregneringen är fluorkarbonfri.  Även i Uthyrning tält

  Tält | Keb Endurance 4 - Fjällräven
  Tält | Keb Endurance 4 - Fjällräven

  juni 09, 2021 2 minuter att läsa

  Läs mer
  Tält | Abisko Endurance 3 - Fjällräven
  Tält | Abisko Endurance 3 - Fjällräven

  juni 09, 2021 2 minuter att läsa

  Läs mer
  Tält | Abisko Endurance 2 - Fjällräven
  Tält | Abisko Endurance 2 - Fjällräven

  juni 09, 2021 2 minuter att läsa

  Läs mer