Varumärken

Houdini

Houdini Sportswear är ett svenskt företag som tillverkar tekniska och funktionella kläder med minimal miljöpåverkan. 2018 gjorde Houdini världens första hållbarhetsrapport utifrån ramverket som kallas ”planetary boundaries assessment”. Att genomföra ett så omfattande projekt för att förstå och beskriva sin påverkan på planeten säger en hel del om Houdinis ambitionsnivå. I rapporten får man en holistisk förståelse för hur Houdini som företag påverkar i olika led. Vart man har kommit långt och vilka områden som behöver utvecklas ytterligare.

LÄS MER

Klättermusen

Det svenska varumärket Klättermusen uppstod i ett snöoväder för drygt 40 år sedan. En damask som inte höll måttet blev upprinnelsen till det som nu är ett företag som säljer sin utrustning till användare över hela världen. Klättermusen har sin bas i Åre. Logiskt på alla sätt och vis.

LÄS MERLundhags

Allt startade redan 1932 då skomakare Jonas Lundhag började tillverka kängor för de krävande jämtländska fjällen. Hans ambition var att skapa kängor som skulle hålla en livstid. Resten är som man brukar säga historia. Allt sedan Jonas Lundhags tid är varumärket synonymt med hög kvalitet, hantverk och lång erfarenheten av att göra funktionella produkter i klassisk skandinavisk design.

LÄS MERNudie

Nudie Jeans erbjuder alltså inte bara jeans utan även ett ärligt och uppriktigt ansvarstagande, långt bort från Fast Fashion och slit-och-släng. Fria reparationer av jeansen ingår. För alltid. Bara en sån sak. Nudie Jeans vill upprätthålla en tradition som är sann mot tygets historia och dess egenskaper. 

LÄS MERRöjk

Miljömedvetenhet genom multifunktionalitet är grundtanken och sedan adderas ytterligare lager till hållbarhetsfilosofin. Röjk har en ovanligt framsynt inställning när det kommer till utvecklandet av textila material. Sedan en tid är de exempelvis helt fokuserade på att lämna de material som har fosilt ursprung (syntetfibrer) för att helt konvertera till produkter där fibrerna vid slutet av sin livscykel är biologiskt nedbrytbara. 

LÄS MER


Sätila of Sweden

Området runt den långsträkta sjön Lygnern är verkligen fantastiskt fint. Längst i väster ligger Fjärås Bräcka tvärs över dalgången som med istidens hjälp skapade en naturlig fördämning av sjön. Tar man sig upp till toppen har man vidsträkt utsikt mot Kungsbackafjorden i väster och öster har man den vackra sjön. I sjöns östra ända ligger byn Sätila där historien om Sätila of Sweden startade 1896.

LÄS MERWoolpower

Från det att fabriken i Östersund startades 1972 så sys alla plagg där. Innan sömnaden tar vid så sker dessutom stickningen i Östersund, eller Norrköping i vissa fall. Från garn och framåt sker alltså produktionen helt i Sverige. Bra tycker Vindpinad då man på så vis har bästa möjliga kontroll på att t.ex. arbetsrättsliga lagar och regler följs. 

LÄS MER