Kläder - för ett aktivt liv utomhus

Kläder att använda för ett aktivt liv utomhus, eller friluftskläder om man så vill, är kläder som inte begränsar dig. Kläder som tål olika typer av förhållanden och som dessutom har klarat våra hårda hållbarhetskrav. Det är den typen av kläder i kombination med kläder för vardaglig användning som du hittar hos oss. Vilka kläder som är lämpliga beror sedan på flera olika faktorer som t.ex.; årstid, intensitet, aktivitetens längd, platsen och vädret.

 

Multifunktionella friluftskläder

Har du kläder som är någorlunda anpassade för aktiviteten så ökar chansen till en bra upplevelse. Produktion av friluftskläder och friluftsutrustning belastar emellertid, likt all produktion, miljön på olika sätt varför Vindpinad förespråkar ett minimalistiskt förhållningssätt till kläder och prylar. Begreppet multifunktionalitet blir därför centralt. Om ett plagg eller en produkt kan användas till flera typer av aktiviteter kommer du totalt sett behöva färre. För att det ska fungera måste de multifunktionella friluftskläderna ha hög kvalité och vara konstruerade för ett långt liv. Det är den typ av produkter vi har som fokus i vårt sortiment.

Inför ett köp vill vi att våra kunder verkligen tänker till. Vi hjälper också gärna till med råd och guidning. För med rätt typ av kläder och utrustning som dessutom funkar för många olika friluftsaktiviteter, kommer dina framtida naturupplevelser bli riktigt fina. Detta oavsett väder, årstid och de andra faktorerna.

Att köpa friluftskläder online

Att handla hos Vindpinad är smidigt. Vi erbjuder ett noga utvalt sortiment av friluftskläder och vandringskläder och vi samarbetar med både större och mindre, svenska och internationella varumärken. Den gemensamma nämnaren är att samtliga är utvalda utifrån kvalité, miljöfokus och ansvarsfull produktion. Därtill ska deras produkter bidra till vår sortimentsmix på ett tydligt sätt.

Om du hittar produkter som du har behov av på vår site kan du välja att köpa dem online eller via vår fysiska butik i Spinneriet i Lindome strax söder om Göteborg. God service är kärnan i vårt DNA och har du minsta fråga inför ett köp är det bara att ringa eller maila. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet om friluftskläder, friluftsprodukter och de tillfällen då sådana används.