april 24, 2019 1 minuter att läsa

Hållbarhetsområdet är väldans komplicerat. Ju mer man lär sig desto fler frågor tycks dyka upp. Arbetet med att få de nya frågorna besvarade leder till mer kunskap och med mer kunskap ökar förståelsen. Så där håller det på och det finns troligen ingen slutdestination av kunskapsmässig nirvana. 

Vindpinad arbetar hårt med att verkligen försöka förstå de varumärken och de produkter som vi väljer att ta in i vårt sortiment. Vi gräver i olika typer av dokument och vi ställer en hel del ganska jobbiga frågor som tar tid att besvara. Allt för att vi ska kunna vara så rättvisa som möjligt i våra bedömningar och för att vi ska kunna ge våra besökare den information som de efterfrågar. De varumärken som har en strukturerad process för att ta fram och rapportera sitt hållbarhetsarbete har i detta sammanhang en fördel. I svaren på vissa av Vindpinads frågor kan de då enkelt hänvisa till information som redan finns publicerad. 

Ett av de varumärken som vi vill lyfta fram i detta avseende är Nudie Jeans. Deras årliga hållbarhetsrapport är omfattande och innehållsrik. Den belyser både framsteg som har gjorts och problem som finns kvar att lösa. Även deras Social Report är mycket informativ och läsvärd.

Idag, på 6-årsdagen av katastrofen vid Rana Plaza, vill Vindpinad därför lyfta fram Nudie Jeans som ett gott och inspirerande exempel när det kommer till transparens och öppenhet. Ekologisk- och social hållbarhet har varit i centrum av deras affärsidé redan från start. Nu är detta mer relevant än någonsin. 

Länkar till rapporterna:

Nudie Jeans Sustainability Report 2018publicerad 23 april 2019

Nudie Jeans Social Report 2018, publicerad 24 april 2019

  


Kommentera

Kommentarer kommer godkännas innan publicering.


Även i News

What would the world look like... | Vindpinad
What would the world look like...

september 02, 2019 2 minuter att läsa

Läs mer
Bomull och hållbarhet – det man åtminstone behöver känna till | Vindpinad
Bomull och hållbarhet – det man åtminstone behöver känna till

augusti 12, 2019 3 minuter att läsa

Läs mer
Vindpinad i media | Vindpinad
Vindpinad i media

maj 13, 2019 1 minuter att läsa

Läs mer