What would the world look like...

...if we understood that we are all nature?

Att inspirera till reflektion kring den frågan är utgångspunkten för varumärket Karün (certifierat B-corp-företag) som efter noggrann och ömsesidig utvärdering har gjort entré hos Vindpinad. Riktigt kul naturligtvis! KLICKA HÄR för att komma till vår Karün-sida!

Karün är baserade i den chilenska delen av Patagonien och det är också där som råvaran till deras magiska solglasögon samlas in. Just det, samlas in! Huvudmaterialet i produkterna tillverkas nämligen av gamla fisknät, rep och annan plast som tidvatten och vågor spolar upp på stränderna. Genom en så kallad regenereringsprocess förvandlas sedan ”skräpet” till det återvunna och i oändlighet återvinningsbara materialet Econyl®. Av det kan man t.ex. producera högkvalitativa bågar till solglasögon. Genom att Karün engagerar lokala mikro-entreprenörer i att samla in råvaran skapas också extrainkomster som blir ett välkommet stöd till den många gånger fattiga lokalbefolkningen.

Blir du nyfiken på Karün är det bara att besöka vår varumärkessida om dem. Där kan man både läsa mer och se filmer som beskriver deras filosofi. Så klart kan man även spana in deras grymma brillor, samt fördjupa sig den hållbarhetspoäng som produkterna har fått efter Vindpinads utvärdering. Endast produkter som nått över 50 poäng av 100 möjliga kan tas in i sortimentet. Detta för att du som vill ta hållbarhetsansvar ska kunna göra det utan att för den skull behöva ägna all vaken tid åt analysarbete. Vindpinad gör det jobbet.

Tack Anders Jacobson på Blue AB för att du initialt kopplade ihop mig med Karüns grundare Thomas Kimber. Det ledde sedan till möte i München med Sven Sandahl. Slutligen syddes samarbetet ihop med Årebaserade Ebba Forsgren och nu är vi igång.Lämna en kommentar

Namn *

Epost *

Meddelande

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas före publisering.