maj 30, 2019 1 minuter att läsa

Modeindustrin och främst bolagen inom så kallat Fast Fashion arbetar utifrån lågt pris, snabba säsongsväxlingar och högsta möjliga omsättningshastighet. Nya kläder produceras, används en kort tid och slängs sedan långt innan de är tekniskt utslitna. Alternativt blir de obrukbara efter en stunds användning då kvalitén från början var bristfällig.

Ni som läser detta har ju förstås redan förstått det ohållbara i ovan och agerar enligt en annan logik. Det gör Vindpinad också. Så vad mer kan vi göra?

Så klart bör vi alla ifrågasätta och utmana de ohållbara koncepten i lämplig omfattning. Sedan ska vi också ska ägna oss åt att uppmuntra och lyfta fram de hållbara. Naturligtvis ska vi vidareutveckla det egna beteendet och de egna tankarna. Utvärdera och ta in ny kunskap. 

Hur ser ni exempelvis på ett gammalt plagg med tydliga tecken på hård användning? Tänker ni automatiskt att det har ett högre värde än om det var nyproducerat? Troligen inte alltid men det kanske vi borde. Ett välvårdat men patinerat plagg är många gånger hur vackert som helst. Det kräver dock att det var designat och sedan producerat för ett långt liv från första början.

Kvalitén behöver vara hög och materialen ska vara sådana som åldras med värdighet. Detsamma gäller färgerna och naturligtvis även stilen.

En produktkategori men den här typen av egenskaper är jeans i otvättad rådenim. Du som användare får slita fram den unika karaktären. Plagget får med tiden ett värde bortom det ekonomiska. KLICKA HÄR för att komma till Vindinads avdelning för jeans.