juni 06, 2023 2 minuter att läsa

 

Hade egentligen en helt annan plan med detta inlägg, men dagen då fördämningen vid Kachovkareservoaren i Ukraina har kollapsat efter någon form av sprängdåd kan man inte köra business-asusual. Oavsett om det är nationaldag eller ej. 

För om hållbarhet, i ordets mest vida bemärkelse, är i ena änden av en skala så lär krig vara längst ut i den andra. Krig för med sig ett totalt mörker för alla oskyldiga människor som drabbas och även för allt annat levande. Krigets ärr kommer sitta djupt i många generationer, det kan vi vara helt säkra på. Förutom den humanitära katastrofen är miljöeffekterna gissningsvis mycket svåra att överblicka. Men att de är stora stod helt klart redan före dagens katastrof nedströms den förstörda dammen i floden Dnepr. 

Nu till saken. Jag har, likt många andra, länge funderat på vad jag kan göra för att på något sätt hjälpa till. Allt har känts ganska fjuttigt men nu har jag en idé som kanske kan ha någon form av vettig effekt. Det finns nämligen några väldigt intressanta tillverkare av friluftsutrustning i Ukraina och vad jag förstått är de fortsatt igång. Så nu tänkte jag, via Vindpinad, koordinera ett inköp från dessa med er hjälp. 

I det korta perspektivet kan detta initiativ kanske bidra till att de båda privatägda företagen klarar sig ytterligare ett tag. Och i det längre perspektivet kommer ett fungerande näringsliv vara nyckeln till en lyckad återuppbyggnad av landet. 

Vi gör det hela mycket enkelt och dyker det upp frågor tar vi det efterhand. Ni kikar in sortimenten hos de båda företagen Liteway (ryggsäckar, tält och tarpar m.m med lättviktsfokus) ochLeleka (hängmattor m.m för friluftsliv). Därefter meddelar ni mig vad ni önskar beställa varpå jag kommer koordinera med respektive företag. I samband med bekräftelse på vad som finns att få hem kommer förskottsbetalning bli aktuell. Men detaljerna tar vi efter hand för att inte tappa tempo. 

För er trygghet har jag haft lite dialog rörande bolagen ovan med Finn som driver Instagramkontot Scandinature med över 100k följare. Han har testat lite produkter från dem med gott resultat. Naturligtvis ingen garanti för den skull men det är ändå en bra referens skulle jag säga. Följ om ni inte redan gör det.

Och till sist. Slå en signal på 0709-130080 eller skicka ett mail till oskar.knubbe@vindpinad.se om ni har frågor eller för att lägga en preliminär beställning. Tänker att jag ska samla ihop det hela under slutet av vecka 24 (veckan som slutar med 18 juni).

//Oskar