mars 26, 2021 2 minuter att läsa

Houdini är ett av varumärkena som valde att samarbeta med Vindpinad redan på idéstadiet. Modigt av dem och helt avgörande för Vindpinad. Numera känner vi varandra ganska bra och på något sätt utvecklas vi tillsammans. Houdini strävar, likt Vindpinad, efter att hela tiden förbättra och förfina samtidigt som bra produkter naturligtvis får finnas i kollektionen under många säsonger.

Houdini har ett manifest som är deras löfte till framtiden. Det är en samling tankar som guidar dem i deras dagliga arbete och i varje beslut de tar. I det skriver de bland annat, fritt översatt; ”Det nuvarande systemet, där produkter produceras, används och kastas i en allt högre takt, fungerar inte. Vårt uppdrag är att transformera till ett cirkulärt system i harmoni med vår värld. Naturen är själva ritningen.”

Utöver manifestet arbetar de också deras designers utifrån en checklista när de utvecklar nya produkter. Mina favoriter från checklistan är; 1. Förtjänar den här produkten att existera? 2. Kommer den hålla tillräckligt länge? 3. Är den tillräckligt mångsidig? 4. Kommer den vara enkel att reparera? 5. Kan vi ta hand om materialen när den är utsliten.

Manifestet och designidéerna säger ganska mycket om vilka Houdini är.

Ett antal produkter har precis landat i butiken och här nedan presenteras några av dem lite kort. Hela kollektionen når du genom att KLICKA HÄR

Motion Top Pants

Finns i flera färger i både Dam och Herr. En riktigt mångsidig softshell friluftsbyxa som är en vidareutveckling av den populära föregångaren Motion Pants. Vi har valt att nu plocka in produkten då den nya versionen består av 75% återvunnet material. Vårt krav är 50% när det gäller produkter av syntetiskt material vilket föregångaren inte nådde upp till. Tillverkade i Portugal av tyg från Japan.

Aerial Pants

Finns i Dam och Herr. Funktions-chinos i minimalistiskt utförande. 85% återvunnen polyester men strukturen liknar snarare linne. Byxan funkar på så vis utmärkt i både skogen och på kontoret. Tillverkade i Portugal av tyg från Japan.

BFF Jacket

Finns i Dam och Herr. Jackan i samma tyg som de väldigt populära BFF Pants som vi har sedan tidigare. En vattentät jacka i 2,5-lagerstyg. Tyget är mjukt följsamt och prasslar väldigt lite för att vara en regntätt. Bra ventilation och Houdini-typisk design. Yttertyget är gjort av 100% återvunnen polyester. Jackan är tillverkad i Estland av tyg från Japan.

Tree Tee

Finns i flera färger för både Dam och Herr. T-shirts helt gjord av Tencel®, en miljövänligt producerad viskosfiber. Förr i tiden kallade man viskos för konstsilke på grund av dess lyster, fina fall och sköna hudkänsla. Tencel® tillverkas i ett slutet system där mer än 99% av de kemikalier som används för att bryta ner cellulosan återanvänds. Tyget är märkt med EU Ecolabel vilket betyder att även de föregående produktionsstegen är kontrollerade. Viskosfibern är tillverkad av Lenzing i Österrike. Tyget är tillverkat i Italien medan sömnaden till färdigt plagg är gjord i Portugal.