oktober 06, 2020 2 minuter att läsa

Om Mono Air Houdi

Fleece fast på ett helt nytt sätt. Så vill Houdini beskriva den nya produkten Mono Air Houdi. 

Det innovativa Polartec®-tyget är skapat för att minimera att små mikrofibrer släpper från tyget. Dessutom består det helt av polyester (73% återvunnen och 27% sk elastrelle-polyester) och kan därmed återvinnas om och om igen.

Designat och konstruerat för cirkularitet och för att minimera mängden plast som hamnar på fel ställe. 

Vad gör den speciell?

Den senaste innovationen från Houdini och Polartec® är inte bara gjord för att hålla dig varm och torr på alla äventyr. Mono Air-tyget är nämligen utformat på ett sätt som gör det tappar 80% färre mikrofibrer jämfört med konventionell högkvalitativ fleece. Den är också tillverkad av återvunna och helt återvinningsbara material. Inget material ska behöva gå till spillo.

Hur fungerar det?

I en vanlig fleece exponeras de avskurna fibrerna, de som skapar den gosiga insidan, för mekanisk nötning. Den konstruktionen gör tyvärr att små tygfragment kan lossna från plagget under tvätt eller användning. 

I Mono Air stickas istället de oändligt långa, luftiga och isolerande fibrerna in i små fickor mellan yttertyg och fodertyg. Fickorna fångar värme från kroppen och skapar isolering samtidigt som de skyddar mikrofibrer från att lossna från tyget. Denna nya konstruktion är den stora innovationen bakom Mono Air. Men det som gör plagget unikt är att Houdini och Polartec® har lyckats skapa tyget av endast ett material - polyester. Det gör i sin tur produkten helt återvinningsbar. 

Med andra ord en fleece som både förhindrar s.k fiber shedding och samtidigt är cirkulär. Inget mindre än en världsnyhet! 

Tack vare den nya konstruktionen, materialen och dess egenskaper har Vindpinad valt att ta in produkten i sortimentet. 74 Hållbarhetspoäng av maximalt 100 i Vindpinads utvärdering. 

När ska jag använda den?

Mono Air Houdi är ett lätt isoleringsplagg som kan användas alla fyra årstider. Det lätta, stretchiga och släta tyget fungerar perfekt som ytterplagg under årets varmare månader men det funkar lika bra som mellanlager under en skaljacka på vintern.

Mono Air Houdi har genomgått noggranna test under skidåkning, bergsklättring,  alpin trekking och många andra typer av krävande. Yttertyget är både vindavvisande samtidigt som det andas mycket bra. Den höga kragen, den täta huvan och tumöglorna ger extra komfort och en känsla av att vara skyddad.

Mono Air Houdi är utformad för att vara så mångsidig som möjligt. Behandla den väl så blir den en livslång kompis.

Till produkterna i Mono Air-familjen

---

Huvuddelen av texten ovan kommer från Houdini men är anpassad av Vindpinad och vi har även gjort vissa tillägg.